Inmiddels ben ik een aardig eind onderweg met Sloviti.nl. Sloveense wijn is nog steeds niet heel bekend. Daar blijf ik aan werken, oa door dit jaar regelmatig proeverijen te organiseren. 

De eerstvolgende proeverij staat gepland op 19 maart bij Grill & Wijnbar De Buffel in Best in samenwerking met eigenaar Koen Hoeben.

De lente tegemoet met Sloveense witte wijnen en rosé’s

De proeverij staat in het teken van de zon en de lente, die twee dagen erna begint. Het thema is ‘de mediterrane zon in een glas en op het bord’. Dat betekent dat we frisse witte wijnen en rosé’s gaan proeven, maar ook enkele mooie rode wijnen. De keuken van De Buffel zorgt voor passende gerechtjes bij de wijnen, waarbij het iedereen vrij staat om de wijnen met of zonder gerechtjes te proeven. 

Ook Italiaanse rode wijnen

Maar waarom de mediterrane zon en niet de Sloveense zon, zoals die in de slogan van Sloviti.nl staat? Dat is heel eenvoudig. Ik ben erg gecharmeerd van de witte en rosé wijnen uit het oosten van Slovenië. Helaas heb ik daar nog geen rode wijn kunnen vinden die ik in Nederland zou willen introduceren. Daar zijn diverse redenen voor waar ik in een later bericht op terugkom. Voor nu heb ik ervoor gekozen om tijdens de proeverij de reacties op een drietal Italiaanse rode wijnen van wijnhuis Travaglino te onderzoeken.
Daarnaast heeft De Buffel veel mooie mediterrane gerechten op de kaart staan waardoor het zonnige karakter van de middag nog sterker wordt.

De proeverij

We gaan voor een interessante, gezellige en hopelijk voor iedereen leerzame middag - zowel op het vlak van de wijnen als de combinatie van wijn en spijs.

De proeverij vindt plaats op 19 maart van 14.00-17.00u.

De kosten bedragen 20 euro per deelnemer te betalen op de dag zelf aan de kassa van De Buffel.

Restaurant De Buffel vindt u aan de Oirschotseweg 108 in Best.

Hoe meld ik me aan?

Wie erbij wil zijn kan zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@sloviti.nl met daarin uw naam en aantal personen waarmee u wilt komen. 

Koen en ik verwelkomen u graag op deze hopelijk zonnige zondagmiddag!